Foto: Per Svensson Borrud

Högsta domstolen tar inte upp dödsolyckan i Ydre

Publicerad

Den 39-årige man som dömdes till fängelse för att ha kört på och dödat en 50-årig motionär i Ydre hade begärt resning i Högsta domstolen. HD har beslutat att det inte finns skäl att ge fallet prövningstillstånd.

Domstolen menar att den dömde avgav nöjdförklaring och den kan inte tas tillbaka. Inte heller anser de att fallet är av ”vikt för ledning av rättstillämpningen”.

Det var 3 december i fjol som olyckan inträffade på länsväg 134. En 50-årig man som var ute och motionerade blev påkörd av en lätt lastbil som avvek från platsen. Den påkörde mannen skadades allvarligt och senare konstaterades att mannen avlidit.

Ydre

Polisjakt

Bilisten körde förbi olycksplatsen igen en stund senare, medan räddningsarbetet pågick. Farten var så hög att flera personer fick hoppa undan. Polisen kunde efter en polisjakt gripa en då 38-årig man från Ydre.

Han dömdes av tingsrätten till fängelse i två år och åtta månader. Göta hovrätt skärpte sedan straffet till tre år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ydre

Mer i ämnet