Sandra Wahlström har nytt jobb till hösten. Foto: Lovisa Gelin/SVT

Hon projektleder nedläggningen av Skäggetorpsskolan

Publicerad

Hon har jobbat fackligt för Lärarförbundet både lokalt och även i förbundsstyrelsen nationellt i nästan 20 år. Från augusti har hon ett nytt jobb – nämligen att projektleda nedläggningen av Skäggetorpsskolans högstadium under ett och ett halvt år.

– Det var verkligen dags. Jag har varit ordförande i Lärarförbundet i Linköping i 18 år och känner att jag behöver utvecklas, säger Sandra Wahlström.

Vad blir den största utmaningen?

– Att få ihop allt, säger hon med ett skratt.

”Mycket förberedelser för att det ska bära frukt”

Ansvarige skolpolitikern Erik Östman (M) beskriver att Wahlströms uppgift blir att samordna olika delar av kommunen, inte bara skolor utan också socialtjänst, polis och föreningsliv.

– Det krävs oerhört mycket förberedelser. Dels på de mottagande skolorna, vad är det för behov eleverna som kommer har, och dels att man gör rätt saker på Skäggetorpsskolan det kommande läsåret, för att det här ska bära frukt, säger Östman.

25 000 kr extra till lärare som stannar

En konkret åtgärd från kommunen är att de lärare som stannar kvar på Skäggetorpsskolan får en bonus på 25 000 kronor när det sista läsåret är slut. Något Sandra Wahlström tror är viktigt.

– Det visar att lärarna får ett erkännande av kommuen. Man såg tidigt en tendens att lärare ville byta jobb efter att nedläggningsbeslutet kom, men förhoppningen är nu att de blir kvar, säger Wahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.