Ida från Norrköping tävlar som kartläsare i finska VM-rallyt

Publicerad

Den första augusti startar finska VM-rallyt i Jyväskylä. Ida Lidebjer Granberg från Norrköping ska vara med och tävla som kartläsare för andra gången i det finska VM-rallyt.

– Det är typ som en nationalsport i Finland, det är så stort. Därför ska det bli så häftigt att få köra en så stor tävling i Finland, säger Ida Lidebjer Granberg, kartläsare.

Detta är hennes andra tävling i finska VM-rallyt och hon ska tävla med finländaren Kari Hytönen.

– Just Kari kom i kontakt med mig på Facebook. Han är finsk och från Jyväskylä där tävlingen går. Han har åkt denna tävlingen väldigt många gånger och har mycket erfarenhet. Så jag lär mig otroligt mycket av att åka med honom, säger Ida.

Samlar erfarenheter

Ida som måste ta semester från dagsjobbet för att tävla ser denna tävling som en bra chans till att bli en bättre kartläsare.

– Mitt mål med denna tävlingen i Finland är att samla erfarenheter framför allt. Jag hoppas att jag och föraren tillsammans kan komma så bra till som möjligt. Jag har en styrka i att jag är väldigt lugn, noggrann och har väldigt höga krav på mig själv, jag lämnar inget åt slumpen, jag vill verkligen göra allt så bra jag kan, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer