Badet på bilden har ingen koppling till artikeln, genrebild. Foto: Roald, Berit TT

Hopptorn brister i säkerhet – stängs av hela badsäsongen

Publicerad

Hopptornen vid Bönnerbadet och Lotorpsbadet i Finspångs kommun stängs av hela badsäsongen, då de äventyrar säkerheten för badgästerna.

Under hösten 2021 och vårvintern 2022 har hopptornen besiktats och dessa har visat stora brister vad det gäller säkerheten. Finspångs kommun har nu beslutat att stänga de bägge hopptornen.

– Våra badgästers säkerhet är vår första prioritet och därför har vi tagit beslutet att spärra av hopptornen under badsäsongen 2022, då besiktningen har visat att tornen har fler brister och fel. Jag vädjar till alla som besöker badplatsen att inte klättra upp i tornen för deras säkerhets skull, säger Lizzie Örn Sagrelius, fritidsutvecklare i en kommentar i ett pressmeddelande.

”Ytterst viktigt att inte använda hopptornen”

Nu ska en större utredning genomföras för att undersöka möjligheten att göra hopptornen säkrare.

– Finspångs kommun vet att hopptornen betyder mycket för Finspångsborna och vi hoppas att utredningen ska visa att det är möjligt att rädda och renovera hopptornen. Till dess att utredningen är klar, och vi vet mer om vilka möjligheter som finns, är hopptornen avstängda, avslutar Lizzie Örn Sagrelius.

Skyltar har satts upp på badplatserna och stegar till hopptornen har tagits bort eller satts för, så att hopptornen inte används, uppger kommunen.

”Det är ytterst viktigt att du som besöker badet respekterar avstängningen och inte klättrar upp i hopptornet – för din egen säkerhets skull”, skriver kommunen i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Finspång

Mer i ämnet