En arkivbild från Horn i januari 2016. Även då var det riktigt kallt på orten. Foto: SVT

Horn kallast i Götaland under tisdagsmorgonen

Publicerad

Den lilla orten Horn i Kinda kommun brukar ofta kallas för ett köldhål. Under tisdagsmorgonen fick orten göra skäl för benämningen – här uppmättes den lägsta temperaturen i Götaland med -16,4.

Även vid mätstationen Kvarn Mo var det kallt -14,4 grader. I andra änden av skalan finner vi Skövde i Västergötland med 6,5 grader. Men här uppger SMHI att värdet har fastnat och ska granskas manuellt. Näst varmast i morgonens mätningar var Falsterbo i Skåne med 5,6 grader.

Enligt årstidskartan på SMHI:s sajt är det fortfarande höst på Gotland. Vid Visby flygplats uppmättes -1,2 grader klockan 10.

Temperaturer kl 07-09 enligt SMHI

MÄTSTATIONTEMPERATUR Horn-16,4 °C Kvarn Mo-14,4 °C Malmslätt-12,6 °C Målilla-12,2 °C Härsnäs-12,2 °C Norrköping-SMHI-11,5 °C Gladhammar-11,4 °C Oskarshamn-10,6 °C Kolmården-Strömsfors-9,5 °C Malexander-8,9 °C

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kinda

Mer i ämnet