Efter onsdagens hot så ekade det tomt på skolgårdarna i Valdemarsvik under torsdagen, eftersom kommunen valde att hålla verksamheterna stängda. Foto: Lovisa Gelin/SVT

Hot stängde skolor – polisen har hittat spår

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av september stängde Valdemarsviks kommun sina skolor efter att flera hot riktats mot skolbarn. Nu har polisen säkrat spår.

Det var i slutet av september som Valdemarsviks kommun beslutade att stänga sina skolor – efter att hot riktats mot skolbarnen. Nu har polisen hittat spår efter gärningspersonen. Enligt Norrköpings tidningar ska det röra sig om DNA eller fingeravtryck som hittats på de hotbrev som skickats till olika platser i Valdemarsvik.

– Totalt är det fyra likadana hotbrev som har kommit till kommunen. Men just nu har vi ingen misstänkt person för hoten, säger Christina Edevärn som är förundersökningsledare till tidningen.

Valdemarsvik

Polisen rubricerar händelsen som grovt olaga hot mot grupp.

SVT Nyheter Öst har sökt Christina Edevärn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valdemarsvik

Mer i ämnet