Foto: Henrik Montgomery/TT

Hovrätten justerar domar för kidnappning och utpressning

Publicerad

Tre män – 36, 42 och 47 år gamla – dömdes i december till fängelsestraff av Linköpings tingsrätt för bland annat kidnappning och utpressning. Nu justeras domarna av Göta hovrätt.

Det var i slutet av september förra året som en man i 30-årsåldern hotades med både pistol och kniv av 36-åringen och 42-åringen och tvingades att följa med i en bil. Mannen misshandlades under bilfärden som gick genom stora delar av Östergötland. Anledningen var en tidigare motorcykelaffär som 47-åringen inte varit nöjd med.

36-åringen och 42-åringen dömdes av tingsrätten till tre års fängelse, en påföljd som hovrätten nu justerar ned till två år och sex månader.

Linköping

47-åringen dömdes till två års fängelse för bland annat anstiftan och där skärper hovrätten påföljden till två år och tre månader.

Skadeståndsbeloppet justeras också upp från 54 820 till 55 070kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet