Hunden som spenderat natten på polisstationen i Norrköping saknar sin ägare Foto: svt/polis

Hund sprang lös i hästhage – togs omhand av polis

Uppdaterad
Publicerad

En hund av rasen siberian husky, som saknar sin ägare finns på polisstationen i Norrköping. Det var vid 19.30-tiden igår kväll som polisen larmades om att en hund befann sig inne i en hästhage, vid Simonstorp utanför Norrköping.

– Hunden ska ha sprungit omkring i en hage där hästar befann sig, och det ska ha varit nära att den ska ha blivit sparkad, säger Erik Terneborn presstalesperson vid polisen.

Hunden togs då omhand av polis och befinner sig nu på polisstationen i Norrköping.

– Den verkar att må bra, men kan ju inte stanna här hur länge som helst, säger Erik Terneborn, som strax efter klockan 10 på söndagsförmiddagen inte hört av någon ägare som saknar sin hund.

Fortfarande ingen ägare som har hört av sig

Vid 13:40 tiden på söndagen har polisen fortfarande inga nya uppgifter om hundens ägare.

– Nej, vi har inte fått några samtal, det är lite konstigt det ser ju ut att vara en välvårdad hund, säger Erik Terneborn och tillägger att man inte vet vart hunden hör hemma och att den kanske har sprungit långt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.