Lina Hurtig och Mimmi Larsson Foto: SVT

Hurtig och Larsson redo för VM

Publicerad

När det pratats Linköpingsspelare i kommande fotbolls-VM har det mest handlat om Kosovare Asllani och Stina Blackstenius. Men här är en duo som vill slå sig in i startelvan: Mimmi Larsson och Lina Hurtig.

De båda LFC-spelarna börjar bli etablerade i det svenska landslaget, men i Linköpings FC har de fått vänja sig vid att hamna i den mediala skuggan av Kosovare Asllani och Stina Blackstenius. Men de är likväl med i den svenska VM-truppen – och båda är med och konkurrerar på allvar om en plats i den svenska startelvan.

Lina Hurtig är anfallare, men kan även användas på mittfältet. När det gäller hennes lagkamrat Mimmi Larsson, så är hon mer renodlad anfallare och kommer bland annat få ta upp kampen med LFC-kollegan Stina Blackstenius om en plats i den svenska VM-elvan.

Linköping

Om en dryg vecka åker VM-truppen till Frankrike där första gruppspelsmatchen spelas mot Chile den 11 juni. Därefter möter man Thailand (16 juni) och USA (20 juni).

Hör mer från Mimmi Larsson och Lina Hurtig i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet