Foto: Arkivbild, SVT

Hyreslägenheter används som bordeller

Publicerad

Polisens satsning i Norrköping och Linköping mot sex- och människohandel har givit bra utdelning med allt fler lagförda sexköpare. Samtidigt visar en granskning som tidningen Hem & Hyra gjort att vanliga hyreslägenheter ofta används som bordeller.

Förra året gjorde polisen 59 anmälningar om sexköp i de bägge städerna. Hälften av dessa greps i vanliga hyreslägenheter. Enligt polisen behöver fastighetsägarna bli mer vaksamma över vad som pågår i deras hus.

– Får en hyresvärd reda på att det bedrivs prostitution ifrån en lägenhet och inte ingriper så gör man sig medskyldig till koppleri, säger Mattias Magnestrand, expert på prostitution vid polisen i Norrköping till Hem & Hyra.

Att köpa sex kan ge högst ett års fängelse, men oftast döms det ut ett bötesstraff. Alla de som lagfördes i Östergötland förra året fick 50 dagsböter.

Läs mer hos Hem & Hyra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet