Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Modeller av utomjordingar och annat ställs ut Foto: Carl Bruno Tersmeden / SVT

I helgen öppnar Sveriges största UFO-utställning i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Världens största UFO-arkiv finns i Norrköping och firar sitt 50-års jubileum med en stor utställning. Vid en presskonferens på tisdagen presenterades även att en film om UFOn spelas in.

UFO-Sverige är en organisation som samlar fakta om och försöker utreda observationer om oidentifierade flygande objekt. Egentligen grundades organisationen 1970, men pandemin har gjort att firandet fått skjutas fram. Vid en presskonferens på tisdagen presenterades utställningen och den dramafilm som Norrköpingsfilmarna i Crazy Pictures håller på att göra, mer om det i inslaget ovan.

Premiär på juldagen

Filmen ska ha premiär på juldagen i år och Claes Svahn, som är internationell samordnare för UFO-Sverige, tror att filmen kommer att öka intresset för UFOn ytterligare, för så har det varit tidigare när UFO-filmer dykt upp. UFO-arkivet har en viktig roll i filmen och Claes Svahn spelas av skådespelaren Jesper Barkselius:

Norrköping

– Det är lite bisarrt att en karaktär grundar sig på saker jag har gjort och sagt.

Rymdstenar

Utställningen blir den största UFO-utställningen som har arrangerats i Sverige. Den visas under två dagar, den 28-29e maj, på Matteusgården i Norrköping. Bland annat kommer man att visa stenar från rymden och modeller av UFO-observationer. En del saker har aldrig visats upp tidigare. Dessutom kommer det att hållas föredrag och visas smakprov från Crazy Pictures film ”UFO-Sweden”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet