Foto: Motala kommun

I Motala kan du tycka till om toalettbesöket

Uppdaterad
Publicerad

Motalas 35 offentliga toaletter har utrustats med varsin hygiendisplay. Där kan du se när toaletten senast städades, samt ge dina synpunkter på toalettbesöket.

Synpunkterna går direkt in till kommunens synpunktshanteringssystem där de hanteras av kommunens tjänstemän. Systemet är en uppdatering av dagens skrivtavla, berättar Gunnar Kraft, som arbetar under tekniska serviceförvaltningens kundservice.

– På många såna här toaletter finns en liten vit tavla där man skriver in när den städades senast, det här är mer tekniskt utvecklat, säger han.

Tanken är också att besökaren kan tala om hur de upplever sitt toalettbesöket via en qr-kod.

– De kan berätta om de tillexempel tycker att det är smutsigt eller om det är bra. Skulle vi tillexempel få många synpunkter om att det skulle vara smutsigt så kan vi städa tätare, säger Gunnar Kraft.

”Toaletter är något som alla har en åsikt om”

Idén till införandet av hygiendisplayerna väcktes efter flera kommentarer i de undersökningar som gjorts för att utreda skötseln av Varamonområdet.

– Toaletter är något som alla har en åsikt om, här får man chansen att tala om detta. Det är sanningen som kommer fram och då har vi chans att påverka, säger Gunnar Kraft.

Detta är ingen liten skitsak?

– Nej, det tycker jag inte. Här snackar vi rejäla grejer, som sagt det är en uppdaterad version av vita tavlan, säger Gunnar Kraft och tillägger att han än så länge inte fått vetskap om att det kommit in några synpunkter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Motala

Mer i ämnet