I videon berättar nyvaccinerade Levent Erbay vad han längtar allra mest efter. ”Det är ju två år sedan nu...” Enligt sjuksköterskan Anna Bodemar säger många att de längtar efter att slippa grilla korv. Foto: SVT

I helgen startade fas 3: ”Folk längtar efter att slippa grilla korv”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen startade fas 3 av vaccinationen i Östergötland – tidigare än planerat. Det blev snabbt fullbokat under fredagen. 680 personer mellan 60 och 64 år får sin första dos vaccin i Linköping under lördagen.

– Många längtar efter att slippa grilla korv, säger sjuksköterskan Anna Bodemar vid vaccinationsmottagningen i Saab Arena i Linköping.

I videon berättar nyvaccinerade Levent Erbay vad han längtar allra mest efter.

Under fredagen skickades ett meddelande ut till 60–64-åringar, att det fanns lediga vaccinationstider.

Det är tidigare än planerat eftersom det fanns lediga tider i slutet av veckan.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

”Fler tider nästa vecka”

– Nästa vecka kommer det fler tider, så det är bara att hänga på låset, säger Anne Boström, enhetschef för vaccinationsmottagningen i Saab Arena i Linköping.

Från tisdag den 20 april kommer det finnas nya vaccinationstider. De som är i rätt målgrupp för att få vaccin kommer att få ett meddelande.

Även vid Luxor center i Motala och Mässhallen i Norrköping skedde vaccinationer av personer mellan 60 och 64 år under lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet