Första spadtaget till Norrköpings nya friidrottsarena togs idag Foto: SVT

Här står snart nya friidrottsarenan

Uppdaterad
Publicerad

Idag, onsdag, togs det allra första spadtaget till den nya friidrottsarenan som ska byggas på Himmelstalundsområdet i Norrköping.

– Nu är det på riktigt, äntligen! Vi kan låta fler barn och ungdomar börja träna eftersom vi har haft en platsbrist, säger Peter Warma, ordförande friidrottsstyrelsen Tjalve IF.

Bygget av den nya arenan innebär att friidrottsföreningen i Norrköping, Tjavle IF, nu kan flytta sin utomhusverksamhet till Himmelstalundsområdet från Borgsmo, och i framtiden även kunna stå värd för utomhustävlingar i friidrott. Budgeten är på 95 miljoner kronor, och den nya anläggningen ska stå klar till vårsäsongen 2019.

På plats under invigningen fanns bland andra kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S)  tillsammans med kultur- och fritidsnämndsordförande Olle Vikmång (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.