Mattias Sjöholm, tränare IFK Motala, tror på en festlig säsong. Foto: Pär Bäckne

IFK Motala redo för comeback i bandyns högsta liga

Uppdaterad
Publicerad

Efter förra säsongens elitserieavancemang – i helgen gör IFK Motala comeback i bandyns högstaliga.

Fem år. Så längesen var det senast IFK Motala spelade i elitserien. Men fjolårets succé i allsvenskan tog laget hela vägen till ett elitserieavancemang. Men man ställer upp med ett långt ifrån namnkunnigt lag.

– Vi visste att vi inte kunde värva några landslagsspelare. Vi har kollat efter vilka behov vi haft och letat efter sådana spelare. Vi tycker att vi har fått tag på jättebra spelare. I stort sett alla har spelat ungdomslandskamper, så det finns ju talang i dem, säger klubbchefen Pär Beckne.

Tror laget kan hänga kvar

Mittfältaren Erik Ivarsson, 26, gör sin andra säsong i klubben. Han har en bra känsla inför söndagens premiär borta mot Sandviken och tror att IFK Motala kan klara målet att hänga kvar i elitserien.

– Det finns helt klart många positiva bitar i spelet som vi kan ta med oss in i säsongen och vidareutveckla. Det känns som att det finns en positivism och en spännande framtid, säger Ivarsson.

Fest varje dag

Tränaren Mattias Sjöholm är inne på samma linje – och håller även med om att det finns en optimism i klubben och laget.

– Ja, så måste det ju vara. Det här är ju kul och kommer vara fest varje dag. Vi spelar elitseriematch på söndag, och sen nya matcher redan på onsdag och söndag igen. Det är jättestor skillnad mot att spela en gång i veckan i allsvenskan. Nu är det ju på riktigt, kan man säga, säger Sjöholm.

Se tv-inslaget i SVT Play: Vad tror spelare och klubben om framtiden?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.