Simon Eriksson och Douglas ”HortyGoose” Dahlberg. Foto: IFK Norrköping

IFK Norrköping gör storsatsning på eAllsvenskan

Publicerad

IFK Norrköping presenterade idag två nya topprekryteringar. Men det handlar inte om spelare för gräset – utan om två proffs som ska vara stommen i IFK:s lag i eAllsvenskan, Sveriges största professionella FIFA-tävling.

Simon Eriksson och Douglas ”HortyGoose” Dahlberg ska representera klubben under den kommande säsongen. Båda är välmeriterade i e-sportsammanhang. Simon blev till exempel svensk mästare 2015.

– Att vi lyckats knyta både Simon och Douglas är otroligt spännande. De har många års erfarenhet av FIFA-spelande på den stora scenen, säger Robin Bornehav, marknadschef IFK Norrköping.

Norrköping

Varför gör IFK det här?

– Det är ju för att nå en helt ny målgrupp och nya samarbetspartners.

Har det varit svårt att rekrytera spelare?

– Nej, när det spreds att vi var på gång med den här satsningen så var det många duktiga spelare som hörde av sig och ville dra på sig IFK-tröjan, säger Robin Bornehav.

Varför kommer ni in så sent, de flesta topplagen finns ju redan där?

– Det är en befogad fråga. Vi har väl inte haft kapacitet för det tidigare. Annars är det så att Tyskland har gått i bräschen för det här och vi i Sverige har varit sena.

Vem kommer att vara coach?

– Jag kommer att ha titeln coach och vara projektledare, men jag kommer inte att leda spelet. För i så fall kommer vi inte nå någon topplacering, säger Robin Bornehav och skrattar.

Ni kommer att behöva rekrytera ännu en spelare. När får vi det namnet?

– Vi kommer ha en tävling där man kommer att kunna spela sig till en plats i vårt lag. Så vem det blir återstår att se.

Spelarfakta

Simon Eriksson är 22 år och född och uppvuxen i Norrköping. Han började tidigt med FIFA och har varit i Sverige-toppen sedan 2014. Spelar ett aggressivt försvarsspel med hög press. Offensivt gäller ett starkt bollinnehav med farliga attacker från kanterna.

Meriter: Svensk mästare 2015, Svensk mästare i 2v2 2016, 9-16 ESWC 2016, mästare CULT Cola Aalborg Open är några av de starkaste meriterna.

Douglas ”HortyGoose” Dahlberg är 23 år gammal. Taktiskt lagd med en stor ambition om att äga bollinnehavet. Anfaller genom kombinationer och dribblingar med sina offensiva spelare.

Meriter: Topp 100-placeringar i Weekend League, främst i FIFA19, topp 7 i Global Series-rankingen för svenskar på FIFA19, kvartsfinal med GIF Sundsvall eAllsvenskan säsong 1.

Källa: IFK Norrköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet