De 17 globala målen i Agenda 2030

Inga feriearbeten inom vård och barnsomsorg i Ödeshög

Uppdaterad
Publicerad

Istället för jobb inom vård och barnomsorg i Ödeshög kommer 15 ungdomar att engageras som projektledare i Agenda 2030. Tanken är att de själva ska skapa projekt med utgångspunkt i de 17 globala målen.

– Det kommer bli fokus på ledarskap, men också att hitta ett lokalt engagemang hos våra ungdomar i arbetet för förändring mot en hållbar utveckling. Personal på vår enhet kommer att handleda och stötta ungdomarna i deras projekt, men det är deras röster och idéer som ska komma fram, säger Erica Clack, strateg på kommunens arbetsmarknadsenhet, i ett pressmeddelande.

Skälet till omställningen är, som i så många andra fall, den rådande coronapandemin. Kommunen skriver också att de erbjuder en variation av mer traditionella sommarjobb.

Agenda 2030 med 17 globala mål för hållbar utveckling syftar till att utrota fattigdom och hunger, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, uppnå jämställdhet och egenmakt för alla kvinnor och flickor samt säkerställa ett varaktigt skydd för planeten och dess naturresurser. Globala målen är integrerade och odelbara och balanserar de tre dimensionerna av hållbar utveckling: den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga.

Källa: Regeringen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ödeshög

Mer i ämnet