Foto: SVT

Ingen förtur för lärare i vaccinkön

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte aktuellt med någon förtur för lärare i kön för att bli vaccinerade mot covid-19. Det säger Rickard Lundin på Region Östergötland.

Under pandemin har det till och från varit så stor smittspridning att skolor har tvingats gå över till distansundervisning. Dels har det handlat om att rent allmänt bromsa smittsprdiningen, men också att lärare blivit sjuka. Att hitta vikarier har inte varit helt problemfritt. Det har gjort att röster höjts, bl a från lärarnas fackliga organisationer, för att låta lärare vara en prioriterad grupp i den pågående vaccineringen.

– Vi ser ju att smittspridningen är hög i hela samhället och det avspeglas ju också i skolorna, säger Rickard Lundin i den särskilda sjukvårdsledningen i Region Östergötland.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Region Östergötland följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och där talas inget om att prioritera lärare i vaccinkön.

Hör Rickard Lundin från Region Östergötland i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet