Martin Sjölander (M), kommunstyrelsens ordförande Söderköping. Foto: Söderköpings kommun och Crelle Ekstrand

Inget statsbidrag till vare sig Boxholm eller Söderköping

Uppdaterad
Publicerad

Boxholm och Söderköping hör till de kommuner som ansökt om tillfälligt statsbidrag för att få ekonomin i balans. Kammarkollegiet presenterade idag de första kommuner som får del av pengarna och varken Söderköping eller Boxholm fick några.

Nästa beslut från Kammarkollegiet kommer 21 september och Martin Sjölander (M) som är kommunstyrelsens ordförande i Söderköping håller hoppets låga brinnande.

– Det är klart vi hade velat ha ett besked, men vi får se hur det blir vid nästa beslutstillfälle.

Kommunen har ansökt om sammantaget cirka 60 miljoner kronor.

– Det är inget akut behov just nu. Det handlar om pengar för att kommunen ska få bättre förutsättningar framåt.

Även Boxhom bidragslöst

Det riktade statsbidraget är på totalt 750 miljoner kronor och 23 kommuner och 5 regioner har ansökt om pengar. Idag fick åtta kommuner och två regioner reda på att de får dela på 207 miljoner.

Boxholm ansökte om 21 miljoner och kommunstyrelsens ordförande i Boxholm, Claes Sjökvist (S), skriver så här i ett mejlsvar:

”Tråkigt att vi blev helt utan men samtidigt har vi i och med denna ansökan ringat in det arbete vi själva kan göra för att förbättra vår ekonomi på sikt.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Söderköping

Mer i ämnet