Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Innovation day på Gotland Visa alla (5)
Visa alla (5)

Innovation day på Gotland

Publicerad

Idag ordnade Campus Gotland tillsammans med Science Park Gotland den årligt återkommande ”Innovation day”.

Här får framförallt studenter, men också andra, chansen att ta fram nya idéer för ett speciellt projekt eller samhällsutmaning.
I år ville bostadsbolaget Gotlandshem ha hjälp med idéer och lösningar till deras nya kontor som är tänkt att byggas i Visby.

Cristina Demuro kommer från Italien och studerar på Campus Gotland. Innovation day blir ett sätt att kanske få omsätta lite av de teoretiska kunskaperna i praktik. Foto: SVT

– Vi har så klart förhoppningar om att få lite spännande idéer. Framför allt till det nya kontoret som vi planerar att bygga. Det kan handla om utomhusmiljön eller fastigheten i sig men kanske även hur vi kan bli en mer attraktiv arbetsgivare, säger Jon Rytterbro, hållbarhetsansvarig hos Gotlandshem.

– De får ju omsätta sina teoretiska kunskaper till praktiska lösningar i riktiga utmaningar. Det är ofta det som studenterna kan sakna under en utbildning, säger Ulrika Persson-Fischier, lärare och forskare på Uppsala Universitet Campus Gotland. 
– De får också öva sig på det som sedan väntar verkligheten, det vill säga att jobba tillsammans i team med olika slags människor, säger hon.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet