Foto: Per Svensson Borrud

Efter branden på Alléskolan i Åtvidaberg – fortsatt påverkan på undervisningen

Uppdaterad
Publicerad

Den kraftiga brand som drabbade och skadade delar av Alléskolan i Åtvidaberg förra veckan kommer ha en fortsatt påverkan på undervisningen veckan som kommer.

De delar som skadades svårast av branden är delarna där grundsärskolan bedrivs.

– Det kommer att påverka undervisningen i forma av schemaändringar och att man får undervisning i andra lokaler. Lärarna är väldigt duktiga på att anpassa sig och eleverna brukar inte heller reagera negativt på sådana här justeringar, säger Åtvidabergs kommundirektör Robert Bredberg.

Grundsärskolan håller stängt

För eleverna som går på grundsärskolan så förlängs helgen tills onsdag, först då kommer undervisning att återupptas i Kopparsvanens lokaler.

– Vi bedömer inte att ändringarna vi behövt göra för särskolan kommer innebära någon dramatik för varken eleverna eller undervisningen, säger Robert Bredberg.

Årskurserna 4-7 påverkas genom schemaändringar och årskurs 8 kommer få distansundervisning under veckan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eleverna Emrik Gruvebäck och Theo Thelin hade sett fram emot dagens undervisning, men efter gårdagens brand är samtliga lektioner inställda. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtvidaberg

Mer i ämnet