Foto: John Senewiratne/SVT

Inträdesavgift till Gamla Linköping – då kom färre

Publicerad

Beslutet att införa inträdesavgift till årets julmarknad i Gamla Linköping berör. Helgens marknad var dessutom mindre besökt än tidigare.

– Det har varit väldigt blandade reaktioner, framförallt på Facebook där det funnits många negativa kommentarer. Men bland de som var här i helgen var det inte särskilt många som kommenterade det, säger Tina Karlsson From som är museichef för friluftsmuseet Gamla Linköping som ordnar julmarknaderna.

Årets första julmarknad ägde rum den gångna helgen – och besökarantalet var färre än det brukar vara.

Linköping

– Inte mycket färre, men det var absolut färre och det hade vi också räknat med. Men det var faktiskt en bra sak, för vi har haft problem med att det varit för trångt tidigare. Så beslutet att utöka från två till tre helger i kombination med den här avgiften bidrar till att det inte blir riktigt den där trängseln som nästan känts lite otryggt, säger Karlsson From.

Hon menar att det kan vara direkt nödvändigt med en avgift.

– Jättesvårt att säga, men jag skulle vilja säga att det är en förutsättning för att kunna ha detta under tre helger med den kvalitet vi har nu, säger Tina Karlsson From.

Men det finns de som vill se andra lösningar, bland annat kommunalrådet Elias Aguirre (S).

Hör mer om det – och från Karlsson From i videoklippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet