Foto: Christer Wiking/Länsstyrelsen Östergötland

Invigning av nytt naturreservat utanför Ödeshög

Publicerad

Under fredagen invigs länets nyaste naturreservat – Siggeryd, söder om Ödeshög.

Naturreservatet består av en mindre gård som ligger omgiven av betesmarker, slåtteräng och skogsbeten. Enligt länsstyrelsen så har den f d markägaren Christer Wiking lagt ner mycket naturvårdsarbete där sedan 80-talet och han är nu glad över att området blir skyddat.

– Efter cirka 35 års idogt naturvårdsarbete i skogar, beten och slåtterängar är reservatet äntligen i hamn. Vi som varit markägare är mycket nöjda med detta och är säkra på att området både blir en tillgång för bygden i framtiden och dessutom fyllt av härlig biologisk mångfald, säger markägaren Christer Wiking i ett uttalande till pressen.

Fastigheten som nu blir naturreservat har nyligen sålts, men de nya ägarna ska enligt länsstyrelsen vara angelägna om att fortsatt bevara de biologiska och kulturhistoriska värdena.

Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ödeshög

Mer i ämnet