Anna Rakel Pétursdottir. Foto: Linköpings FC

Isländsk landslagsspelare till LFC

Publicerad

20-åriga backen Anna Rakel Pétursdottir har skrivit på för två år hos Linköpings FC. Hon kommer senast från isländska Thor/KA.

Pétursdottir har redan hunnit med fyra landskamper med isländska damlandslaget och ett 20-tal med ungdomslandslagen. Förra året vann hon ligan med Thor/KA.

– Anna känns som en jättespännande spelare som passar vår profil perfekt. Ung och precis inne i eller på tröskeln till A-landslaget. Hon har varit en startande och bärande spelare hos Thor/KA de tre senaste säsongerna och blev uttagen till Algarve Cup i våras, säger tränaren Olof Unogård i ett pressmeddelande.

– Jag ville ta nästa steg i min karriär och LFC är en bra klubb med många bra spelare och det är en perfekt plats för mig att förbättra mig som spelare. Jag är väldigt nöjd med att jag har skrivit på för LFC och jag längtar till jag ska flytta Linköping och få träffa alla i laget och börja träna, säger Anna Rakel Pétursdottir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet