Ninna Wixell är engagerad i Godegårds skolas odlingsprojekt Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

”Jag är besviken”

”Jag kan förstå att det blir billigare med stora skolor inne i stan, rent krasst ekonomiskt. Men om man tänker på hur långa restider det blir så har jag svårt att se att det blir bättre för eleverna”, säger Ninna Wixell, förälder, som har engagerat sig i skolans odlingsprojekt.

Vant plockar Ninni Wixell upp en av ramarna i bikupan som ligger vid Godegårdsskolans skolträdgård. Hon är en av de engagerade föräldrar och ortsbor som driver skolträdgården ideellt.

– Eleverna lär sig om kretslopp och pollinering. De väger och mäter och gör tabeller utifrån trädgården, säger Ninni Wixell.

Väntat besked

Beskedet att tjänstemän på bildningsnämnden i Motala kommun föreslår en nedläggning av skolan var inte oväntat.

– Det har inte känts som det har funnits någon vilja alls att behålla skolan. Samtidigt är jag förstås besviken. Vi har satsat mycket ideellt här. Många kommuner satsar på odlingsträdgårdar som vi har här, säger NInni Wixell.

Långa resvägar

Hon ifrågasätter också hur kvaliteten för eleverna blir när de tvingas resa långt för att komma till skolan.

– En del elever kommer att få över en timmes resväg till skolan. Jag tror att många vuxna skulle tveka att söka ett jobb som ligger så långt bort. Men våra barn har inget val utan de blir tvingade.

TV: Se hela inslaget här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer