Foto: Måns Båth

Pappan: ”Jag fick panik, jag fick panik”

Uppdaterad
Publicerad

Under den andra rättegångsdagen spelades förhör upp med Esmeraldas pappa som avled i häktet. Flera gånger upprepar pappan att han var i chock, att han fick panik och att han inte visste vad han skulle göra.

Det var i polisens bil som pappan berättar direkt efter att han greps: ”Jag vet inte hur jag ska förklara”, säger han och pratar osammanhängande och i chockartat tillstånd.

Han snyftar och upprepar flera gånger att han inte visste vad han skulle göra.

Treåriga Esmeraldas död

”Jag tror hon slagit i huvudet, fått hjärnskakning eller hjärnblödning.”

I förhöret säger han att han försökte återuppliva Esmeralda. Vid flera gånger återkommer pappan till att han drabbades av panik. Han uppger att han på olika sätt försökt rädda dottern och han hör hur hon ger ljud ifrån sig. Pappan bryter ihop igen och upprepar: ”Jag försökte, jag försökte. Jag skulle ha ringt direkt, men jag trodde inte jag skulle bli trodd”.

”Hon är borta, världens finaste flicka”

Han ska ha försökt intala sig att han inte kunde göra någonting och att det handlade om en olycka.

”Det spelar ingen roll det är lika hemskt, hon är borta, världens finaste flicka”, säger pappan som bryter ut i gråt.

Pappan säger också att det dröjde några timmar innan han berättade för mamman att flickan avlidit. ”Visste inte hur jag skulle säga”.

Han berättar att han och Esmeraldas mamma inte litar på myndigheter och han förklarar att han därför tog kontakt med anhöriga istället.

”De sa, det enda rätta är att ringa”, säger pappan.

Han berättar också att han inte mår bra ” Jag mår inte bra, jag mår väldigt dåligt. Jag vet inte hur jag ska kunna bära på det här”.

Hör SVT Nyheter Östs reporter Axel Brantemo som summerar förmiddagen från rättegången i Norrköpings tingsrätt:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Treåriga Esmeraldas död

Mer i ämnet