”Jag brukar inte resa i vanliga fall. Jag förstår egentligen inte poängen med det”, säger Caroline Höglund från Norrköping. Hur kommer vår syn på resande och semester att förändras efter coronapandemin? Hör vad några kloka Norrköpingsbor tror i videon. Foto: Tina Enström

”Jag hoppas det leder till att folk slutar snurra runt så mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Vår syn på semester kommer förändras i grunden när coronapandemin är över. Det tror de Norrköpingsbor som SVT Nyheter Öst har pratat med. – Jag tror man kommer resa betydligt mindre efter pandemin. Och det tror jag är väldigt bra, säger Leif Samuelsson.

Nyblivna mamman Helene Svejderud hade ändå inte tänkt resa iväg, men längtan finns ju där. Caroline Höglund trivs med svenska sommaren och förstår inte varför man behöver resa utomlands. Ea Holm Lager trivs på landet, men saknar att få krama sina nära. Och Leif Samuelsson funderar över vad det här kommer att innebära på sikt:

– Man måste lära sig att leva i lugn och ro. Jag hoppas att det här leder till det.

Se mer om deras kloka tankar i videon här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.