Janette Larsson med familj drabbades av inbrott i det nybyggda huset. Foto: Privat

Tjuvar tömde Janettes husbygge på Vikbolandet

Publicerad

Janette Larsson med sin familj bygger just nu ett helt nytt hus på Vikbolandet utanför Norrköping. Men innan de ens hann flytta in i huset så drabbades de i helgen av inbrott och stöld av verktyg.

– Det är någon eller några som har brutit sig in i vår bod för att stjäla verktyg för cirka 20 000 kronor. De har även monterat ner ytterbelysningen på huset och klippt av elkablarna. De visste precis vad de var ute efter, säger Janette Larsson.

I dagarna ska familjen ha slutbesiktning av huset, men nu vet hon inte hur det går.

Norrköping

– Förhoppningsvis så går det göra en besiktning ändå men det är vi inte säkra på eftersom det var elkablar som de klippte av, säger hon.

Att huset drabbas av inbrott och stöld innan familjen hann flytta in – känns inte bra inombords, berättar Janette.

– Visst skapar det en otrygghet. Ändå ligger det andra hus i närheten. Grannar har frågat om vi tänker sätta upp kameror, men vi har inte hunnit tänka så långt, säger Janette Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet