Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mer i klippet hur Joanna Ahlkvist upplevde händelsen. Foto: Christian S Zetterdahl/SVT

Joanna: ”Poliserna stormade in under vårt möte”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen fritogs en dömd man av två beväpnade män vid ett läkarbesök på Vrinnevisjukhuset. Joanna Ahlkvist, verksamhetschef på röntgenkliniken, såg det stora polispådraget från fönstret.

– Plötsligt blev det bara fler och fler poliser utanför huvudentrén. Jag blev väldigt orolig att det hade skett ett brott och någon hade kommit till skada. Kort därefter stormade det in två poliser till vårt möte och frågade om vi hade sett något, säger Joanna Ahlkvist.

Beväpnade fritagare

Det var när en transport av en häktad person, på väg till ett läkarbesök vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping, som tumult bröt ut. Två beväpnade och maskerade män sprang fram och drog med sig mannen. Den fritagne mannen är enligt uppgift till SVT, dömd till tio års fängelse för mordförsök.

Allt gick mycket fort, berättar Joanna Ahlkvist.

– Det finns en ökad säkerhetsrisk mot sjukhusen med gängkriminalitet, så det låg nära till hands att tänka på det. Det är klart att det kommer nära inpå när man ser en sådan här händelse, säger hon.

Hör mer i klippet ovan hur Joanna Ahlkvist upplevde händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fritagningen vid Vrinnevisjukhuset

Mer i ämnet