Hör målvakten Julia Nyström berätta om vad hon känner inför stormötet med PSG. Foto: SVT

17-åriga Julia laddar inför stormötet mot PSG

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon möts Linköpings FC och Paris Saint-Germain i den första av de två åttondelsfinalerna i Champions League.

Linköping som har dragits med problem på målvaktssidan sätter nu hoppet till en 17-åring.

Julia Nyström spelar till vardags i F-19 laget. Men efter att A-lagets förstemålvakt Stephanie Labbé är iväg på kanadensiskt landslagsuppdrag och andremålvakten Matilda Haglund är skadad sen tidigare, så är det Nyström som ställs i målet mot ett av Europas bästa damlag.

– Man får ju lite prestationsångest. Man känner ju att man vill leverera under en sådan match. Jag kommer göra så mycket jag kan, så får vi se, säger Julia Nyström.

Linköping

Se i klippet ovanför när Julia Nyström berättar mer om vad hon känner inför stormötet med PSG.

”Hon har växt med uppgiften”

Trots att Julia bara är 17-år gammal så tycker tränaren Olof Unogård att hon har skött sig bra under de senaste matcherna.

– Det är klart att det kanske är lite tidigt att få en så stor utmaning, men hon har växt med uppgiften och under den senaste matchen gjorde hon ett par riktigt kvalificerade ingripanden. Sen måste vi övriga i laget göra allt för att hjälpa henne på fasta situationer och blockera skott, säger Olof Unogård.

Den första matchen spelas på onsdag klockan 18.30

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet