Foto: TT

Kalkonstöld upp i rätten

Uppdaterad
Publicerad

I veckan inleds rättegången i Norrköpings tingsrätt, där fyra personer står åtalade för bland annat stöld av fyra kalkoner från en gård i Norrköping.

– Stöld ligger på fängelsenivå. Alternativa påföljder till fängelse är villkorlig dom eller skyddstillsyn, säger Anna Jakobsson, kammaråklagare Norrköpings tingsrätt.

Tog fyra kalkoner från gård

Det var i slutet av juli 2016 som de fyra personerna ska ha tagit sig in i kalkonstallet och tagit fyra kalkoner. De ska enligt förundersökningen även ha lämnat en burk med kakor och lapp efter sig där de ska ha utgett sig för att vara djurättsaktivister. På lappen ska de även ha skrivit att kalkonerna flyttats till en säker plats samt undertecknat med sina namn.

– Det är klart att har man lämnat en lapp med sina namn är det inte speciellt svårutrett. Oftast vill djurrättsaktivister stå för vad de gjort och då är det relativt lättutrett, säger Anna Jakobsson.

Släppte ut en lax i havet

Två av de åtalade samt ytterligare en person åtalas även misstänkta för egenmäktigt förfarande efter att dem ska ha tillgripit en lax från en odling i Norrtälje kommun.  I detta fall vidgår de tilltalade händelseförloppet, men förnekar brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer