Kerstin Nyrén har besökt biblioteket flera gånger för att lära sig mer. Foto: SVT

Kampanj ska lösa dina digitala problem

Publicerad

Under den pågående eMedborgarveckan kan du besöka något av Östergötlands bibliotek.
Hit kan du komma som har problem eller vill veta mer om e-tjänster och nätet.

Vid ett bord på Norrköpings stadsbibliotek sitter bibliotekarie Sofia Larsson. Hon försöker hjälpa Hamidullah Abdul Hakeem om att hitta ett digitalt verktyg för att lära sig det svenska språket.

– Det finns ju mycket resurser på nätet. Men hur hittar man dem, och hur vet man vad som finns? Då är en sådan här kampanjvecka väldigt bra för att göra folk medvetna om vad man kan hitta, säger Sofia Larsson.

Bibliotikarie Sofia Larsson försöker hjälpa Hamidullah Abdul Hakeem. Foto: SVT

Under hela veckan har biblioteket drop-in tider där man kan få hjälp med teknikfrågor och lösa eventuella problem med sin telefon, dator eller olika e-tjänster.

–Normalt har vi en teknik-drop-in varje onsdag, men eftersom det just nu är en kampanjvecka så vill vi lyfta de här frågorna lite extra, säger bibliotekarie Björn Ericson.

Kerstin Nyrén har besökt biblioteket flera gånger för att få hjälp.

– Idag vill jag ha hjälp med hur jag handskas med bilder som jag har tagit med min telefon. Det är väldigt bra att kunna komma hit och få hjälp, säger Kerstin Nyrén.

Se klipp med Kerstin Nyrén

Kerstin Nyrén vill lära sig mer om internet och e-tjänster. Foto: SVT

Se hela inslaget här på SVT PLAY.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer