Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör trafikplanerare Magnus Sandberg berätta om trafikläget i Norrköping

Kan bli mer trafik när restriktioner släpps

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka tas flera restriktioner bort – och fler väntas återvända till arbetsplatserna efter att ha arbetat på distans till följd av pandemin. Att fler nu ska ta sig till jobbet kan öka den redan ansträngda trafiken i centrala Norrköping.

– Vi har följt trafiken under pandemin och restriktionerna och som vi ser det är trafiken nästan tillbaka i samma läge som innan pandemin. Men självklart finns det en risk att fler kommer resa när restriktionerna släpps och att det då blir stökigare på sina håll, säger Magnus Sandberg som är trafikplanerare vid Norrköpings kommun.

Redan nu pågår ett större arbete på Östra Promenaden i Norrköping som starkt påverkar trafiksituationen. Norrköpings kommun ser därför gärna att man planerar sitt åkande.

Boende kritisk

Saleem Harty bor på Skepparegatan i Norrköping. Den gatan har fått ökad trafik sedan arbetet på Östra Promenaden inleddes.

– Norrköping är ingen bra plats att köra sin bil på säkert. Kommer man och kör här klockan fyra är det mycket trafik. Det går nästan inte att köra här då, säger han till SVT Nyheter Öst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet