Katrineholm – 105 nya jobb till Kronfågel i Valla

Uppdaterad
Publicerad

Kronfågel i Valla får 105 nya jobb. Företaget gör en storsatsning på fabriken men fabriken i Kristianstad drabbas. Om två år kommer Valla att ha 372 anställda när slakteriet i Kristianstad läggs ner och verksamheten koncentreras till Valla i Södermanland.

– Det här är en enormt stor sak för Katrineholm. Kycklingfabriken i Valla blir nordens största kycklingslakteri och det betyder många nya jobb till kommunen.

Det säger det socialdemokratiska kommunalrådet i Katrineholm Göran Dahlström i en kommentar till att Kronfågel beslutat koncentrera produktionen till Valla utanför Katrineholm.

– Jag har varit med i processen runt utökningen i Valla under en längre tid och det här känns jättebra, säger Göran Dahlström.

Varför Kronfågel valde valla beror på att den fabriken byggdes senast, 2001, och är en modern anläggning med bra läge.

– Där kan vi bygga ut ytterligare vid behov medan det inte skulle gå i Kristianstad, säger kronfågels informationschef Jenny Frid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.