Kim Martin slutar som sportchef. Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Kim Martin Hasson slutar som sportchef

Publicerad

Linköpings HC:s damer ändrar om i sin sportsliga ledning. Ut: Välkända hockeyprofilen Kim Martin Hasson. In: Relativt okände förre juniorspelaren Josef Nilsson.

Kim Martin Hasson lämnar sin post som sportchef efter fyra år för att ta sig an andra uppgifter i föreningen.

I ett meddelande till SVT Öst skriver Kim Martin Hasson så här om anledningen till att hon nu lämnar sitt uppdrag:

”Fyra händelserika år som har varit utmanade, spännande, roliga och tuffa, allt i ett, så har jag tagit beslutet att sluta. Det är ett krävande jobb, speciellt med tanke på att jag bara hade det på 25 procent. Det har varit väldigt tufft med kontraktsskrivande och annat då många är kompisar och gamla lagkamrater. Sen också att jag nu har en dotter har inte gjort det lättare.”

Martin Hasson ersätts av 25-åriga Josef Nilsson, vars koppling till klubben sen tidigare är att han varit spelare i LHC:s juniorer. Nilsson tillträder den första maj.

För Kim Martin Hassons del väntar, enligt uppgifter till Corren, andra uppdrag inom föreningen. Exakt vad det blir är ännu inte officiellt.

Under dagen meddelade även LHC andra förändringar i föreningen. Ett nytt sportråd kommer att instiftas för att utveckla den sportsliga verksamheten. Sportrådet kommer bestå av den operative sportsliga ledningen för bade herr- och damverksamheten – men också med gamla storspelare som Niclas Hävelid, Magnus Johansson och Stefan Jacobsson – samt klubbens nye ungdomsansvarige Johan Krantz.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet