Klart med nya asylboenden

Publicerad

Som en direkt följd av flyktingströmmarna i bland annat Irak ökar behovet av tillfälliga asylboenden här hemma – och Migrationsverket har nu godkänt 16 nya fastigheter runtom i landet.

Sju av fastigheterna finns i Östergötland och Sörmland. Det rör sig om totalt 978 platser fördelade på sju fastigheter – en i Norrköping, tre fastigheter i Strängnäs, en i Nyköping och två boenden i Flens kommun.

En av de godkända fastigheterna är Stavsjö Värdshus i Nyköpings kommun. Efter ett avslag från Migrationsverket på grund av otydliga ägarförhållanden är nu värdshuset redo att ta emot asylsökande.

– Vi är så klart väldigt glada, med tanke på att vi hållit på med renoveringsarbeten i ett år för att få det här att fungera, säger Olle Lind, Stavsjö värdshus ägare.

Fastigheterna är godkända på papper, men innan avtal sluts måste Migrationsverket besiktiga samtliga boenden. Stavsjö värdshus besiktigas för tredje gången.

Även i den här omgången finns Bert Karlsson med på ett hörn som bland annat har gjort sig känd för turerna kring Stallet i Åtvidaberg. Nu förmedlar han ett av boenden i Strängnäs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer