Daniel Hallingström är en av två nya tränare för Åtvidabergs FF Foto: TT Nyhetsbyrån

Klart med två nya huvudtränare för ÅFF

Uppdaterad
Publicerad

Det är två herrar som själva har ett långt förflutet inom Åtvidabergs FF, som nu ska leda laget i två år. Och det i ett läge när den anrika fotbollsklubben flyttat ner en division från Superettan till division ett.

Daniel Hallingström har själv spelat 500 matcher i den blåa tröjan. Pontus Hydén har bakgrund som spelare och ledare inom ÅFF. De senaste åren har han arbetat som instruktör på fotbollsgymnasiet. De nya tränarna kommer att ha delat huvudansvar under de kommande två åren.

– Jättekul och ärofullt att ha fått frågan, säger Daniel Hallingström till SVT Nyheter Öst.

”Vända laget uppåt”

ÅFF är inte tränarduons första samarbete. Förra säsongen var de tränare i Grebo IK. Att ÅFF halkat ner en division är inget som bekymrar Daniel Hallingström nämnvärt.

– Utmaningen nu är att vända laget uppåt och att hitta en stabil grund med en bra spelartrupp som vi kan bygga vidare på, säger han.

Hur ser du på möjligheterna att hitta en bra trupp?

– Tycker det ser förhoppningsfull ut. Jag är inte så involverad än utan vi har vår sportgrupp på tre personer som söker spelar. Deras fokus är att hitta spelare i närområdet och det tycker jag är bra, säger Daniel Hallingström.

– Det känns mycket bra att kunna göra klart med två tränare som har långt förflutet inom Åtvidabergs FF. Båda två är viktiga kulturbärare i ÅFF och det känns bra att bygga ett nytt lag runt ledare som vet vad Åtvidabergs FF står för, kommenterar ÅFFs nya sportgruppen, som har i uppdrag att värva spelare inför nästa säsong, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.