Martin Sjölander (M), kommunstyrelsens ordförande Söderköping. Foto: Söderköpings kommun och Crelle Ekstrand

Klirr i kassan för Söderköpings kommun

Publicerad

Söderköpings kommun gör ett överskott på 62 miljoner kronor årets första åtta månader. Det är 43 miljoner bättre än budgeterat.

Statsbidrag och tomtförsäljning har bidragit till de positiva siffrorna, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Dessutom har alla nämnder, kommunstyrelsen och finansförvaltningen bidragit.

– Nämnderna har varit återhållsamma och vi har haft vissa investeringsstopp, säger kommunstyrelsens ordförande Martin Sjölander (M), till SVT Nyheter Öst.

Överskott även sett till hela året

Även sett till hela året tror kommunen att den kommer göra ett överskott på 28 miljoner kronor. Detta trots att pandemin gjort att vissa verksamheter inte kunnat genomföra planerade effektiviseringar.

– Vi ska inte ta ut någon seger i förskott. Överskottet behövs för att betala tidigare års underskott. Det ger oss bättre förutsättningar för kommande år och signalerna är att det inte blir jättepositivt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Söderköping

Mer i ämnet