”Varken min sambo eller mina barn ska behöva hantera detta”, skriver Demirok (C) i ett inlägg på Facebook att ha utstått grova hot senaste tiden. Foto: SVT/Skärmdump Facebook

Kommunalrådet Muharrem Demirok (C) utsatt för hot och vandalism

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings kommunalråd Muharrem Demirok (C) har fått ta emot mängder av hat och hot senaste tiden. I ett inlägg på Facebook skriver han att familjen har fått ”hembesök” och att hans bil vandaliserats.

”Allt är polisanmält”, skriver han.

Det var efter ett twitterinlägg den 29 juli som Demirok (C) fick möta hatstormen. Därefter har det eskalerat och även drabbat familjen.

”Jag har aldrig varit särskilt utsatt för hat eller hot tidigare så jag har inte varit förberedd på denna våg av hat som sköljt fram senaste tiden”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

I twitterinlägget, som publicerades i förra veckan och som möttes av starka reaktioner, skrev han:

”Vet ni vad jag riktigt j.vla trött på? Äldre, privilegierade och, dare I say, vita män. De slänger ur sig påståenden, gissningar och rena osanningar som de hävdar är fakta, sen blir de kränkta när man ifrågasätter eller rent av motbevisar deras ”perfekta” tes”.

Inlägget har raderats och Demirok själv uppger att han formulerade sig slarvigt.

”I ett svagt ögonblick så tappade jag humöret och släppte fram några ord i affekt”, skriver han.

”Varken min sambo eller mina barn ska behöva hantera detta och bli utsatta för det hat som jag fått möta”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.