Kommundirektören: ”Flera förskolor har behövt stänga”

Publicerad

Under fredagen höll Region Östergötland en gemensam presskonferens angående pandemin. Norrköpings kommun medverkade – och där har man stora problem inom utbildningsverksamheten.

– Vi behöver hålla oss hemma om vi har symptom och också hålla våra barn hemma om de har symptom, säger Anna Thörn, kommundirektör.

Det är inte bara vård- och omsorgen som drabbas hårt av den pågående pandemin med den högsta smittspridningen hittills. Utbildningsverksamheten i Norrköping har drabbats hårt.

– Vi har ett flertal förskolor som i omgångar har behövt stänga. Vi har också skolor som fått gå över till distansundervisning, säger Anna Thörn.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Ett problem är att smittande barn lämnats till förskola, eller att barn lämnas trots att föräldrarna är hemma sjuka eller med symptom.

Anna Thörn berättar mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet