Foto: SVT

Kommunen har stora planer för Skylten

Publicerad

Skylten har länge varit en central punkt för Linköpings musikintresserade. Nu vill kommunen utveckla platsen och göra den till ett kulturcentrum.

Det var vid kultur- och fritidsnämndens senaste möte som planerna för Skylten, som ligger på Södra Oskarsgatan i Linköping, togs upp.

– Vi vill att Skyltenområdet ska bli en mötesplats för kulturintresserade, amatörer och proffs men även publik, säger Cecilia Gyllenberg Bergfasth (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

Flera kulturutövare

Byggnaderna har sedan 1980-talet varit i centrum av Linköpings musikliv och i dag sköts musikverksamheten av Studiefrämjandet på uppdrag av nämnden. På området finns även konstnärsföreningen Alka inkvarterade och Klara grundskolas musikundervisning.

Flyttar till Skylten

Tanken nu är att bland annat den verksamhet som bedrivs på Elsas hus ska flytta till Skylten-området. Nämnden vill att platsen blir en knytpunkt för kultur där alla, från utövare till nyfikna, ska kunna ta del av den och få utrymme för att skapa.

I behov av upprustning

Innan projektet kan gå i mål måste lokalerna rustas upp och dessutom behöver de tillgänglighetsanpassas. Tidigast 2018 kan idéerna bli verklighet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer