Per Hollertz (M) oppositionsråd Valdemarsviks kommun Foto: SVT//privat

”Kommunen kanske borde vara lite självkritisk”

Uppdaterad
Publicerad

I går gick kommunstyrelsens ordförande och kommunaldirektören i Valdemarsviks kommun ut och larmade om den hårda tonen i sociala medier. Det handlade enligt Mattias Geving (S) om smutskastning av enskilda tjänstepersoner.

Oppositionsrådet Per Hollertz (M), menar att situationen gått över gränsen, men han tycker också att kommunen borde vara mer självkritisk.

– Det är beklagligt att det blivit så här men kanske borde kommunen vara lite självkritisk. Det handlar om transparens att inte bara lägga locket på. Kommunen har en viss skuld i det här och alla måste bjuda till för att komma till rätta med problemet, säger han till SVT Nyheter Öst.

Samtidigt är han noga med att betona att beteendet i sociala medier absolut inte är okej.

Valdemarsvik

– Det har gått över gränsen, tonen behöver absolut dämpas. Men det finns två sidor av myntet, säger Per Hollertz (M).

Han tycker att kommunen behöver diskutera och informera om ärenden i större omfattning för att minimera att situationen eskalerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valdemarsvik

Mer i ämnet