Nicklas Rudberg, ordförande i bildningsnämnden Motala. Foto: SVT

Kommunen var förberedd

Uppdaterad
Publicerad

Skolinspektionens beslut att stänga ner Fria InterMiliaskolan kom runt klockan två under tisdagen. Motala kommun måste nu hitta plats åt barnen som gick där, något man var förberedda på.

– Det är klart att det kommer att bli trångt på vissa av våra skolor, men vi har inget val.  Vi måste lösa det här, skolagen är så tydlig att vi dagen efter måste ta hand om alla barnen, säger Nicklas Rudberg, ordförande i bildningsnämnden.

Föräldrarna vars barn gick på skolan kommer få ett brev där de får välja sina tre alternativ till en ny skola. Kommunen ska sedan så gott det går försöka att följa önskan.

Friskolan Intermilia i Motala

– Vi vill göra det här skyndsamt så att eleverna så fort som möjligt vet vart man ska påbörja vårterminen, säger Nicklas Rudberg.

Förutom att lösa problemet med skolan så finns också frågan om hur koncernen i helhet mår, enligt Nicklas Rudberg.

– Jag är lite orolig för vår förskoleverksamhet. Kommer dom klara av att driva den nu? Det finns några sådana här frågetecken som påverkas oss, säger Nicklas Rudberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friskolan Intermilia i Motala

Mer i ämnet