Muharrem Demirok (C), oppositionsråd i Linköping Foto: SVT

Kommunen kommer överklaga: ”Tråkigt att vi hamnar i det här läget”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kom beskedet att Länsstyrelsen i Östergötland upphäver kommunens detaljplan för 200 studentbostäder i stadsdelen Ryd i Linköping. Linköpings kommun kommer nu att överklaga beslutet till regeringen.

– Det är väldigt tråkigt att vi hamnar i det här läget. Men det visar samtidigt att frågan behöver avgöras i en högre instans. Regeringen får nu ta ställning till om man faktiskt ska kunna bygga bostäder i en kommun som Linköping framöver, säger Muharrem Demirok (C), kommunalråd.

Han tycker att det är ett tråkigt besked, men att det är bra att frågan nu kommer att prövas.

– Vår bild, som vi förmodligen delar med Försvarsmakten och Länsstyrelsen, är att man ska kunna kombinera det flyget vi har i Linköping med bostäder. Men den lagstiftning vi har nu gör att Länsstyrelsen blir tvugna att göra på det här sättet. Om det här håller i sig skulle det bli ett jätteproblem för Linköping, eftersom det i så fall inte skulle gå att bygga i den delen av staden, säger Muharrem Demirok.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet