Britt-Marie Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande uttalar sig i klippet. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Boxholms kommun ser inga hinder att genomföra mejeriförsäljningen

Uppdaterad
Publicerad

Arla menar att Boxholms kommun bryter mot det ingångna köpekontraktet gällande mejeriet. Kommunen anser tvärtom att det inte finns någon anledning att avbryta försäljningen till Glada bonden eller skjuta upp tillträdesprocessen. Det skriver kommunen idag i sitt svar till Arla.

Det parterna tvistar om är vissa inventarier som Arla anser inte ingår i köpet. I det brev kommunen nu skickat till Arla står det att ”företaget senast 19 november ska komma och montera ner och hämta de två inventarier som undantogs i köpeavtalet från den 2020-09-11 över vilka det inte råder någon tvist”.

”Anmärkningsvärt och förvånande”

De skriver också att ”Det finns inget förbud eller avtalsvillkor som hindrar kommunen från att överlåta fastigheten”, samt ”I avtalet mellan den nya ägaren av Mejeriet finns inskrivet att man ska respektera konkurrensklausulen mellan Arla Foods AB och Boxholms kommun”.

Nedläggningen av Boxholms ost

Kommunen anser att Arlas agerande är både anmärkningsvärt och förvånande.

SVT Nyheter Öst har sökt Arlas presschef för en kommentar, men de avböjer med svaret att deras åsikter redan redovisats i deras brev till  Boxholms kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nedläggningen av Boxholms ost

Mer i ämnet