Kommunen utreder avtalsbrott av hemtjänstutförare

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings kommun utreder ett privat företag som utför hemtjänst för avtalsbrott.

– Vård- och omsorgskontoret har identifierat allvarliga felaktigheter och juristerna har bedömt det som avtalsbrott. Vi väljer att utreda ärendet vidare för att ta ställning till hur vi ska hantera det, säger Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör i ett pressmeddelande.

Enligt kommunen kommer företaget att fortsätta utföra hemtjänstuppdraget tills utredningen är klar – men om avtalet sägs upp förbereds den kommunala utföraren för att ta över uppdragen direkt.

Norrköping

– Det gäller förhållandet mellan oss som uppdragsgivare och de som uppdragstagare. Det är på ekonomisk bas och vad vi sett har inte hemtjänsttagare påverkats. Men det får utredningen visa, sedan får vi se hur vi går vidare. Om vi ska polisanmäla eller häva åtalet, säger Magnus Johansson till SVT Nyheter Öst.

Har ni haft problem med det här företaget tidigare?

– Inte av den här arten.

Kommunen räknar med att utredningen kommer vara klar om en vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet