Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Niklas Borg (M) har för tankar om de åtal som väckts efter upploppen i Skäggetorp. Foto: August Askbom/SVT

Niklas Borg (M): ”En oerhört viktig signal från samhället”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunsstyrelsens ordförande Niklas Borg (M) hoppas att åtalen som nu väcks efter upploppen i stadsdelen Skäggetorp kommer fungera som ett avskräckande exempel och samtidigt ge de många skadade poliserna upprättelse.

– På något sätt är väl det här en liten upprättelse för polisen. Det är som sagt många poliser som både fick psykiska och fysiska skador under de här upploppen. Det är väldigt viktigt att de som begått de här brotten åker fast och lagförs för dem, säger Niklas Borg (M), kommunsstyrelsens ordförande.

Niklas Borg (M) menar även att åtalen i sig är en viktig signal och de förhoppningsvis kan få folk att tänka en extra gång innan likande brott begås.

– Om det visar sig att de som begått brott får kännbara fängelsestraff, vilket jag verkligen hoppas, då tror jag det kommer få en tydlig avskräckande effekt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamma upplopp i Sverige

Mer i ämnet