Köpcentrumet i centrala Norrköping fick hålla stängt efter ett inbrottsförsök. Foto: SVT

Köpcentrum stängt hela dagen efter inbrott

Publicerad

I morgon hoppas de flesta butiker kunna öppna igen efter ett inbrott i en köpgalleria i centrala Norrköping. Idag gick det inte att arbeta i brandrök och vattenskadade utrymmen.

Under måndagen fick hela köpcentrumet hållas stängt. I början av dagen försökte en del personal att arbeta men fick snart ge upp eftersom en tryckande brandrök låg kvar i lokalerna, enligt Lovisa Lindholm, centrumledare och en av de ansvariga för köpcentrumet på fastighetsbolaget Lundbergs.

Det var natten till måndagen som någon eller några körde in en bil genom ett par entrédörrar och försökte komma åt varor i en guldsmedsbutik. Än så länge är det inte klart hur mycket tjuvarna fick med sig, men butiken ifråga låser som regel in dyrbara varor i slutet av varje arbetsdag.

Polisen har arbetat under dagen med att säkra spår och sanerare har arbetat för butikerna ska kunna öppna igen i morgon, tisdag.

Bilen som användes för att forcera entrédörrarna tros ha satts i brand efter inbrottsförsöket. Branden innebar att sprinklersystemet startade och vatten gick till och med ner till det nedersta våningsplanet.

Fastighetsägaren räknar med att behöva reparera en hel del skador, men det kan eventuellt göra stegvis under tiden som de flesta butiker håller öppet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer