Räddningsledaren har tagit beslutet att låta byggnaden brinna ner. Foto: Pontus Stenberg

Branden i Lindö rubriceras som mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagseftermiddagen fick räddningtjänsten larm om kraftig rökutveckling från en byggnad i Lindö i Norrköping. Enligt polisen kan man inte utesluta att branden är anlagd och därför utreds den som mordbrand.

Svart rök vällde ut från en mindre byggnad som ligger intill några fotbollsplaner vid Kanalgatan i Lindö. Enligt Räddningstjänsten rör det sig om flera barackliknande byggnader som stått på varandra.

Räddningtjänsten kunde konstatera på platsen att det rörde sig om en fullt utvecklad brand.

Släckningsarbetet pågår under hela eftermiddagen. Räddningsledaren har tagit beslutet att låta byggnaden brinna ner.

Enligt räddningstjänsten finns det ingen risk att branden sprider sig till bostadsområdet.

Hur branden startade är fortfarande oklart.

Uppdatering 16.40

Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på platsen till klockan 18. Därefter kommer kommunens bavakningstjänst kontrollera byggnaden under natten. Räddningstjänsten råder även boende i området att stänga fönster, dörrar och ventilation.

– Röken är inte nyttig. Det är många olika material i byggnaden som ger en otäck rök, säger Mikael Kalered, inre befäl, Räddningstjänsten Östra Götaland.

Uppdatering 19.20

Ingen person ska enligt polisen ha skadats vid branden. I nuläget finns ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.