• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Kraftiga smällar i centrala Norrköping natten till torsdag

Publicerad

I natt var det många som larmade SOS efter att ha vaknat av något de uppfattade som explosioner i centrala Norrköping.

En kraftig smäll skedde strax före klockan ett, och räddningstjänst och polis var mycket snabbt på plats. Det larmet kom från trakterna kring Källvindsgatan.

– Polisen tror att rör sig om en pyroteknisk pjäs, troligen ett knallskott – det som militären använder vid övning för att ge en stark knall, säger Mikael Kalered, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Götaland.

Det låg en svag rökdimma på innergården vid flerbostadshusen, men ingen pågående brand. Vad som orsakat explosionen är ännu oklart.

Bra att allmänheten hör av sig

– Det är klart att vi agerar på sådana här saker, säger Christell Ekberg, som är biträdande lokalpolisområdeschef i Norrköping.

Behöver boende i Norrköping vara oroliga?

– Spontant skulle jag säga nej, men det är klart att vi vill att man ska höra av sig, fortsätter Ekberg.

Möjligen är det så att allmänheten är mer uppmärksam och är mer benägen att ringa polisen än för några år sedan. Det säger flera personer inom polisen.

– Det är bra att man ringer, det ska man göra, säger Ekberg.

Flera smällar

Under natten har polisen tagit emot flera larm från människor som hört kraftiga smällar i staden. Det första kom cirka 00.30 från Oxelbergen. Och personen som ringde trodde smällen kom från Djäkneparkshållet.

– Vi har varit ute och kontrollerat platserna, men inte hittat något. Vi misstänker att någon eller några roat sig med att kasta bangers, säger polisens presstalesperson Christina Hallin.

Förutom ovan nämnda smällar så larmades det från Ektorp. Den inringaren misstänkte att smällen kom från Söder Tulls-hållet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet